top of page

Цікава екскурсія учнів 5 класу Олешківської гімназії

31 травня 2018 року учні 5 класу разом із батьками, класним керівником Оксаною Юрчук та практичним психолог гімназії Галиною Мандзій побували на екскурсії у с. Крилос . Екскурсія почалася з історичного музею « Давній Галич»

Крилос - центр колишньої столиці . « Тут кожен камінчик , кожна грудочка землі наповнена духом минулого» - розповідає екскурсовод п. Галина . Відвідали Галичину могилу , адже її назва співзвучна з назвою міста Галич .

Щодо засновника Галича, то він звався Галицею і був провідником хорватського племені, яке мешкало у ті часи в тих краях .

Оглянули фундамент великого Успенського собору - одного з найбільших на Русі храмів. «Ця споруда була зведена у часи правління Ярослава Осмомисла» - розповідає екскурсовод. Храм був збудований з тесаних блоків крейдяника і вапняка, мав три апсиди , а центральний великий купол стояв на чотирьох колонах. З трьох боків споруду охоплювали галереї.

Збоку від залишків собору , немов великий корабель , підноситься в небо Успенська церква . Важливим атрибутом церкви є чудотворна ікона Крилоської Богородиці.

Одна з цікавих деталей храму - вирізьблене з каменю зображеного крилатого змія , з пащі якого росте пагін дерева. Багато дослідників вважає його символом долітописного Галича і називає Галицею , або Галою.

У Музеї історії Галича нам запропонували оглянути оновлені експозиції археологічного відділу . В залі ми мали змогу побачити - макет панорами княжого града , оригінальні знахідки віднайдені під час археологічних розкопок , ювелірні вироби представлені позолоченими медальйонами . Особливо цікавили для огляду були численні кам’яні рельєфні та литі бронзові іконки , кам’яні хрестики різної величини , що входили до складу жіночих прикрас .

Пізніше ми відвідали Музей народної архітектури і побуту Прикарпаття . Нині в ньому встановлено 11 пам’яток , що представляють чотири етнорегіони Прикарпаття : Покуття , Опілля , Бойківщину та Гуцульщину .

Покутська хата в Музеї народної архітектури і побуту Прикарпаття

Побували в Реабілітаційному центрі Диких Тварин Галицького НПП

Ось і закінчилася наша мандрівка по Крилосі та його околицях .

Ми їхали з метою пізнати історію с. Крилоса, адже тут всюди переплелися історія , духовність і мальовничість чудових природних ландшафтів .

Отож, ласкаво просимо до Крилоса !

Адже там нам усім дуже-дуже сподобалося !!!


Избранные посты
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Недавние посты
Архив
Поиск по тегам
Тегов пока нет.
Мы в соцсетях
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page